Naslovna Materijali Progresivne leće Uredske leće Anti-refleksivni slojevi
Izdvojeno
Naslovna Zanimljivosti

Što je astigmatizam?

Što je astigmatizam?

Astigmatizam je čest problem koji se javlja s vidom. Izaziva zamagljenu sliku koja se u većini slučajeva može korigirati.

Zašto odabrati doradu za naočalne leće?

Zašto odabrati doradu za naočalne leće?

Izbor dorada za naočalne leće je raznolik i uvijek je skuplje, kvalitetnije i bolje rješenje. Kako znati koje je najbolje rješenje za vas? Ovdje je nekoliko preporuka za odabir dorada za naočalne leće za koje se uvijek najbolje obratiti optičaru za preporuku.

Najčešća očna stanja s kojima morate biti upoznati

Najčešća očna stanja s kojima morate biti upoznati

Postoje očna stanja koja mogu utjecati na svakoga, kao što su refraktivne pogreške oka, digitalni zamor ili suhoća očiju, no s druge strane postoje i stanja koja mogu imati veći utjecaj na kvalitetu vašeg vida.

Kako izgleda pregled vida?

Kako izgleda pregled vida?

Možda prvi puta idete na pregled vida ili ste već više puta bili na pregledu, no jeste li ikada razmišljali čemu služe svi aparati i probne naočale koje se koriste na pregledu? Donosimo pojašnjenje kako izgleda tijek pregleda vida.

8 savjeta za zaštitu i očuvanje zdravlja vaših očiju

8 savjeta za zaštitu i očuvanje zdravlja vaših očiju

Nekada zaboravljamo koliko smo ovisni o našem vidu. Zatvorite oči na nekoliko minuta i probajte nastaviti raditi što ste naumili... Jako se teško snaći zatvorenih očiju i to je najbolja potvrda zašto je zdravlje vida važno.

Kako se najbrže prilagoditi na progresivne naočalne leće?

Kako se najbrže prilagoditi na progresivne naočalne leće?

Progresivne naočalne leće najveći su razvojni korak optičke tehnologije od bifokalnih naočalnih leća. Unatoč naprednoj tehnologiji, postoji dosta predrasuda na težinu prilagodbe na njih. No, odabir ispravnog personaliziranog dizajna za vaš životni stil zahtijeva puno manje vremena prilagodbe nego što ste mislili. Kako starimo, očna leća postoje manje elastična što znači da joj je potrebna dodatna potpora. Stanje se zove presbiopija i događa se svima, obično iza 40 godine života. Stereotipno staro rješenje su naočale za čitanje koje se kombiniraju s drugim jednojakosnim naočalama.

8 problema s vidom u vožnji, 1 rješenje za sve

8 problema s vidom u vožnji,  1 rješenje za sve

Svi smo se našli u toj situaciji. Vozimo se s posla, izađemo na cestu, skrenemo i evo ga, sunce, u potpunosti nas je zaslijepilo. Cesta na kojoj se vozite i koja se savršeno podudara sa zalaskom sunca i refleksijama je pravi izazov. Zasljepljivanje je samo jedno od osam izazova koje narušava vozačev dobar vid.

Naslovna Zanimljivosti

Scroll To Top