Naslovna Materijali Progresivne leće Uredske leće Anti-refleksivni slojevi
Izdvojeno
Naslovna Zanimljivosti Veća udobnost progresivnih naočalnih leća uz Binocular Harmonization Technology
  • Veća udobnost progresivnih naočalnih leća uz Binocular Harmonization Technology

Veća udobnost progresivnih naočalnih leća uz Binocular Harmonization Technology

Progresivne naočalne leće dosegle su novu razinu korekcije vida. Po prvi puta, nosioci naočala imaju rješenje koje omogućuje gledanje na različitim udaljenostima, no udobnost i adaptacija su još uvijek izazov.

Progresivne naočalne leće dosegle su novu razinu korekcije vida. Po prvi puta, nosioci naočala imaju rješenje koje omogućuje gledanje na različitim udaljenostima, no udobnost i adaptacija su još uvijek izazov.
Posebno je to točno ukoliko vam je potrebna različita korekcija za desno i lijevo oko koja može dovesti do neudobnosti kod progresivnih naočalnih leća. Zbog raznih razloga, no pretežito udobnosti i adaptacije, možda ste izbjegavali prebacivanje s jednojakosnih ili bifokalnih naočalnih leća na progresivne naočalne leće.

Binocular Harmonization Technology (BHT) nudi nove razvojne tehnologije progresivnih naočalnih leća za sve koji su iskusili neudobnost koju izazivaju različite dioptrije lijevog i desnog oka. Donosimo revolucionarne rezultate BHT tehnologije.

Korekcija za različite dioptrije

Različita dioptrija lijevog i desno oka je izazov.

Prema HOYA-inim internim podacima naručenih progresivnih naočalnih leća u Europi između 2007. i 2013. godine, 70% nosioca progresivnih naočalnih leća ima različitu dioptriju lijevog i desnog oka.

BHT tehnologija je kreirana upravo radi tog izazova. Novo, inovativno rješenje koje u obzir uzima dioptriju lijevog i desnog oka kao individualne komponente za kalkulaciju optimalnog binokularnog dizajna leće osigurava da je distribucija jačine i kanal svake progresivne naočalne leće točno što vaše oči trebaju.

Binocular Harmonization Technology

BHT vaše progresivne naočalne leće čini udobnijima kod razlika u dioptriji lijevog i desnog oka. Odlično funkcionira i kod malih i kod velikih razlika te većih ili manjih korekcija. Pomaže da možete čitati duže, provesti više vremena koristeći digitalne uređaje i osjećati manji zamor kod mijenjanja fokusa s daljine na blizinu i obratno.

BHT posebno pomaže smanjiti zamor i neudobnost koja se može osjetiti kroz simptome:
• glavobolje
• teškog fokustiranja kod prebacivanja s daljine na blizinu
• zamagljenog vida ili dvoslika
• suhih očiju
• umornih, bolnih, crvenih očiju

Ovi simptomi mogu biti posljedica raznih stvari, od pogrešno ordinirane dioptrije do pogrešnog odabira dizajna naočalnih leća ili predugog intenzivnog fokusiranja na aktivnosti na blizu, kao što je čitanje. Optičar ili optometrist može prepoznati otkud dolaze ovi simptomi.

Kako funkcionira BHT?

BHT u obzir uzima dioptriju oba oka prije izrade naočala. Prilagodbom dizajna naočalnih leća, osiguravamo da oba oka imaju uravnoteženu podršku pri pogledu u bilo kojem smjeru. Zbog toga što oči surađuju zajedno, udobnost progresivnih naočalnih leća je veća.

Je li BHT pravi odabir za vas?

Prije svega, Binocular Harmonization Technology prvenstveno je namijenjena za presbiope kojima su potrebne progresivne naočalne leće. Presbiopija se obično javlja oko 40 godine života, a prepoznati ćemo je prema tome da nam je teško čitati i potrebne su nam naočale za čitanje. Također, treba postojati razlika u dioptriji lijevog i desnog oka, anisometropija.
Najvažnija stvar je konzultacija s optičarom ili optometristom. Oni će definirati pomaže li BHT tehnologija u vašem slučaju i koje su opcije naočalnih leća pogodne. BHT je dostupan u velikom rasponu HOYA premium progresivnih naočalnih leća, a optičar ih može personalizirati sukladno vašem životnom stilu. Uzeti će u obzir vizualne potrebe, dioptrije, životni stil i preporučiti najbolje rješenje.

Naslovna Zanimljivosti Veća udobnost progresivnih naočalnih leća uz Binocular Harmonization Technology

Scroll To Top