Naslovna Materijali Progresivne leće Uredske leće Anti-refleksivni slojevi
Izdvojeno
Naslovna Hoya uređaji EyeGenius

EyeGenius

Predstavljamo budućnost u pregledu vida HOYA EyeGenius

Život u digitalnom vremenu pravi je izazov za naš binokularan vid jer izaziva vizualni stres. U slučaju heterophorije može izazvati fiksacijsku disparaciju. Hoya EyeGenius je inovativan, brz i precizan sistem koji mjeri fiksacijsku disparaciju. Projekt je izrađen u suradnji s University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland s ciljem radikalnog pojednostavljenja mjerenja fiksacijske disparacije.

Novi sustav jednostavno i precizno kalkulira idealnu prizmatičnu korekciju za ispravljanje fiksacijske disparacije u trajanju kraćem od 10 minuta. Binokularne vizualne performanse su na taj način poboljšane, a simptomi vizualnog stresa, kao što su glavobolja, suhe oči i bolovi u vratu značajno se smanjuju.

Hoya EyeGenius idealan je odabir za optometriste i optičare koji se žele istaknuti ispred konkurencije svojom ekspertizom u binokularnom vidu i tehnologijama orijentiranim budućnosti. Štoviše, Hoya EyeGenius se može koristiti za kompletan pregled vida jer sadrži više od 60 testova za refrakciju, screening binokularnog vida i screening vizualnih funkcija uz detekciju fiksacijske disparacije. Sastoji se od tri uređaja za daljinu, blizinu i iPad daljinskog upravljača koji su međusobno povezani.

          

Kako Hoya EyeGenius radi?

Hoya EyeGenius mjeri fiksacijsku disparaciju kod uvjeta binokularnog vida i prema rezultatima mjerenja kalkulira potrebnu prizmatičnu korekciju točnosti 0,01 pdpt. Štoviše, Hoya EyeGenius je trenutno najbrži sistem svoje namjene na tržištu, dostavljajući optimalnu prizmatičnu korekciju u manje od 10 minuta. Prilikom mjerenja ne koriste se prizme što je klijentu izrazito ugodno.

Hoya Eyegenius softver optičara navodi kroz proces mjerenja i interaktivno uključuje i samog klijenta. Preliminarni testovi koji su sastavni dio softvera osiguravaju da je binokularni vid prisutan i da klijent pati od astenopije. Nepouzdani rezultati mjerenja su automatski isključeni.

Preduvjet za mjerenje fiksacijske disparacije je ispravna korekcija za daljinu i blizinu te detaljna medicinska anamneza.

Što je fiksacijska disparacija?

Fiksacijska disparacija je pogrešna pozicija slike unutar centralnog panumskog područja s normalnom fuzijom i normalnim stereopsisom. Fiksacijska disparacija može dovesti do pogoršanja binokularnog vida i uzrokovati astenopske probleme kao što su glavobolja, napetost u vratu, suhoća očiju ili problema kod čitanja.
            

Što uzrokuje fiksacijsku disparaciju?

Digitalna era i multimedija stavljaju nove zahtjeve pred naše oči. Vizualne aktivnosti na blizu korištenjem pametnih telefona i tableta, produljena koncentracija na udaljenost ekrana računala, loši uvjeti osvjetljenja i učestalo mijenjanje fokusa između različitih udaljenosti dovode do vizualnog stresa.

Vizualni stres može dovesti do toga da postojeća heterophorija izazove fiksacijsku disparaciju. Studija University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland dokazuje da je često i najmanja prizmatična korekcija dovoljna za uspješno smanjenje astenopskih pritužbi. Korekcija s kompenzacijskom prizmom dovodi fiksacijsku disparaciju natrag na centralnu poziciju slike i dovodi do poboljšanja vizualnih funkcija.

          

Naslovna Hoya uređaji EyeGenius

Scroll To Top