Naslovna Materijali Progresivne leće Uredske leće Anti-refleksivni slojevi
Izdvojeno
Naslovna Naočalne leće Progresivne leće
  • Progresivne leće

Progresivne leće

Kada tokom čitanja shvatite da su vam ruke postale "prekratke", nemate dovoljno svjetla, a oči postaju sve umornije, velika je vjerojatnost da ste ušli u doba kada očna leća počinje gubiti svoju elastičnost uz smanjenje akomodacijske sposobnosti oka. Takva pogreška oka naziva se presbiopija.

Presbiopija se može ispraviti progresivnim naočalnim lećama koje imaju više dioptrija s postupnim prijelazom između dioptrijskih jačina što znači da ispravljaju refrakcijske pogreške na raznim udaljenostima - od bliskih, srednjih do dalekih. Ukratko, omogućuju vam oštar vid na svim udaljenostima bez potrebe za mijenjanjem naočala.

Ograničenje im je što imaju suženo vidno polje na srednjim i bližim udaljenostima te viša cijena od jednojakosnih, no ukoliko vam trebaju naočale za daljinu i blizinu, progresivne naočale, praktično su rješenje za vas.

Posljednjih godina HOYA je uložila mnogo napora u istraživanja kako bi usavršila svoje progresivne leće. Ostvaren je napredak u poboljšanju stabilnosti i fokusa leća u svim smjerovima. Dizajn baziran na tranziciji, omogućava organsko simuliranje prirodnog vida – FreeForm dizajn, odnosno obostrana obrada površine leće koja ja karakteristična za Hoyalux iD obitelj proizvoda i koja garantira da ćete se brzo naviknuti na nove naočale zahvaljujući širokom vidnom polju bez distorzija i brzoj interakciji između blizine i daljine.

iD FreeForm Design Technology 
Tehnološka podloga je formirana na jedinstvenoj strukturi površine u kojoj je adicija podijeljena na vodoravne i okomite komponente. Te komponente su posljedično postavljene u optimalan položaj u odnosu na oko: okomite komponente su na prednjoj strani (daleko od oka) gdje kratka, učinkovita progresija jamči jednostavnu interakciju između daljine i blizine, a horizontalne komponente su na poleđini (najbliže oku) kako bi osigurale minimalnu distorziju i najšire moguće vidno polje.

Prednosti Hoyalux iD progresivnih naočalnih leća:

• iznimno široko vidno polje bez izobličenja gotovo na svim udaljenostima

• minimalna izobličenja, stabiliziranje svih osjećaja nelagode

• brza i glatka interakcija između daljine i blizine

• prilagođeno rješenje za svakog klijenta

TrueForm Technology
S druge strane, primjenjuje se i TrueForm tehnologija, odnosno freeform principi na postojeće poludorađene prednje površine progresivnih naočalnih leća.

Progresivna distribucija na prednjoj strani leće se ne dira s obzirom da je to inicijalni dizajn leće koji kreira vizualne performanse leće. U prošlosti su konvencionalne tehnike rezanja bile korištene za optimiziranje jedne daljine unutar ranga jedne baze zakrivljenosti sa sferičnom/toričnom freeform doradom stražnje površine i tehnikama poliranja kako bi se optimizirao svaki pojedini dizajn. Primjenjujući dodatnu aberaciju korigiranjem po svakoj liniji gledanja, podržavajući asferizaciju stražnje površine, vizualne performanse, leće mogu biti optimizirane po cijeloj površini.

Za Vas to znači da je dioptrija na jedinstven način kalkulirana i proizvedena, garantirajući performanse leće i naglašavajući vidnu oštrinu u svakoj pojedinoj liniji gledanja.


Tehnologija Binokularne Harmonizacije - savršen fokus u dinamičnom svijetu

Kao direktan rezultat InnoVision koncepta, s V+ dizajnom HOYA je pokrenula treću generaciju Hoyalux iD dizajna.

Hoyalux iD MyStyle V+ prva je svjetska progresivna naočalna leća koja u obzir uzima dioptriju lijevog i desnog oka individualno kao komponentu za kalkuliranje potrebnog binokularnog dizajna progresivnih naočalnih leća. Ova patentirana tehnologija binokularne harmonizacije osigurava da je korekcija prilagođena u svakoj točki gledanja, točno prema potrebi svakog oka.
Svaki dizajn provjeren je prema realnim životnim okolnostima prije odlaska u proizvodnju što osigurava nenadmašne binokularne performanse.

Rezultat je:
• savršeno fokusiranje bez napora

• konstantna stabilnost

• izvrsna dubinska oštrina vida
 

 

Naslovna Naočalne leće Progresivne leće

Scroll To Top