Naslovna Materijali Progresivne leće Uredske leće Anti-refleksivni slojevi
Izdvojeno
Naslovna Zanimljivosti Progresivne naočalne leće i digitalni zamor
  • Progresivne naočalne leće i digitalni zamor

Progresivne naočalne leće i digitalni zamor

Digital Eye Strain (DES) ili digitalni zamor očiju utječe na bilo koju životnu dob, i to u školi, na poslu ili kod kuće.
U ovom ćemo tekstu istražiti DES fenomen (Digital Eye Strain) i kako možete pomoći ublažavanju simptoma kod nosioca progresivnih naočalnih leća.

Digitalni zamora očiju i progresivne naočalne leće

Postoje dvije glavne kategorije uzroka naprezanja očiju: unutarnji i vanjski. Upotreba digitalnih uređaja čvrsto spada u kategoriju vanjskih uzroka kao fizička nelagoda koju mnogi pojedinci osjete nakon dva ili više sati ispred zaslona. Nažalost, živimo u vremenu gdje ne možemo prestati koristiti računala i telefone pa se treba prilagoditi.

Najnoviji podaci Vision Council-a utvrdili su da 49 posto odraslih Amerikanaca ne zna što je digitalni zamor oka. Tu optičari i optometristi imaju posebnu savjetodavnu uloga kod educiranja o problemu te kod preporuke adekvatnog rješenja.
Presbiopi su već izgubili prirodnu akomodaciju oka i dolaze u potrazi za rješenjem, često u obliku progresivnih naočalnih leća. Očekuju da će s progresivnim naočalnim lećama vratiti cijelo vidno polje, posebno na blizu i srednjim udaljenostima.

Progresivne naočalne leće pružaju značajnu priliku za educiranje kupaca o digitalnom naprezanju očiju i mogućim rješenjima unutar mogućnosti dizajna progresivnih naočalnih leća.

Prilagodba progresivnih naočalnih leća za DES

Progresivne naočalne leće mogu i trebaju biti rješenje za sve koji se suočavaju s digitalnim zamorom, ali sve se svodi na pravilno prilagođavanje naočalnih leća prema potrebama pojedinca. Naš životni stil se drastično promijenio u posljednjem desetljeću. Upotreba digitalnih uređaja stvorila je nove vizualne zahtjeve i po pitanju posture tijela koja se treba uzeti u obzir prilikom uzimanja mjera za naočale.

Udoban, opušten vid presudan je za sve, a posebno za presbiope. Preporuka su individualizirane progresivne naočalne leće koje mogu udovoljiti svim potrebama presbiopa i digitalnog zamora očiju.

Dva su elementa za personaliziranje progresivnih naočalnih leća - dizajn i kanal. Prvi element je odabir ispravnog dizajna naočalnih leća. Neki dizajni nude različite razine prilagodbe progresivnog kanala s različitim značajkama.

Primjerice, premium linija Hoyalux iD Lifestyle 3 progresivnih naočalnih leća nudi tri različite verzije: Urban, Outdoor i Indoor. Svaki dizajn ima različitu duljinu kanala, prilagođenu načinu života nositelja, Urban dizajn pruža uravnoteženu podršku, a Indoor nudi veću podršku za blizinu i srednju udaljenost. Lifestyle 3 služi kao primjer dizajna prilagođenog prosječnoj potrebi.
Hoyalux iD MyStyle V+ progresivne naočalne leće fokusiraju se na personalizaciju kanala za pojedinca sukladno njihovom stilu života i potrebama. Zbog mogućnosti prilagodbe, možemo prilagoditi i izmijeniti dizajn naočalne leće i duljinu kanala kako bi pružili dodatnu akomodacijsku podršku i time smanjili naprezanje očiju.

Pravi izbor progresivne naočalne leće s ispravnim receptom nadoknađuje gubitak akomodacije te smanjuje naprezanje očnih mišića i pruža mogućnost fokusiranja i jasnog gledanja predmeta na blizu.

Anti-refleksni slojevi

Odabir najbolje dorade ili nijanse bojanja naočalnih leća pomoći će umanjiti simptome digitalnog zamora očiju. Postoje anti-refleksni slojevi koji filtriraju plavo svjetlo (Hi-Vision LongLife BlueControl) i koji pomažu da visoko energetska vidljiva svjetlost (HEV svjetlost) ne dospije u oko, dok sami anti-refleksni slojevi pomažu u smanjenju refleksija.

Tehnologija binokularne harmonizacije – Binocular Harmonization Technology

Progresivne naočalne leće s prirodnim su rizikom da prouzroče napetost očiju kod nositelja s različitim dioptrijama svakog oka tj. anisometropijom. To se događa jer svako oko drugačije vidi sliku kada ne koristi centar očne leće.
HOYA-ina nova tehnologija binokularne harmonizacije pomaže u uklanjanju ovog problema.
Tehnologija AdaptEase i 3D Vision, uz Binocular Harmonization Technology vode računa o problemima uzrokovanim anisometropijom u svim smjerovima gledanja.

Prilagodba progresivnih naočalnih leća

Digitalni zamor oka nije povezan s jednom dobnom skupinom i svakako je povezan s društvenim promjenama. Simptomi digitalnog zamora neće nestati, no dobra vijest je da se razvijaju sve prilagođenije naočalne leće. Upitajte optičara za preporuku Hoyalux iD premium linije HOYA progresivnih naočalnih leća.

Naslovna Zanimljivosti Progresivne naočalne leće i digitalni zamor

Scroll To Top